Sposób przygotowania:
czekoladowe ciasteczka Niebo w gębie
6 kroków do raju: 1. Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, od czasu do czasu mieszając. Odstawić. 2. Do naczynia wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól 3. Zmiksować jajka, brązowy cukier, wanilię 4. Wlać roztopioną czekoladę do powstałego kogla-mogla, zmiksować, na końcu wmieszać mąkę. Ciasto jest nieco kleiste. 5. Po zmiksowaniu wrzucić groszki czekoladowe, wymieszać i natychmiast układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce czubatą łyżeczkę powstałej masy czekoladowej, pozostawiając odległości między ciasteczkami, bo rozleją się troszkę na boki. 6. Piec ok. 12-15 minut w temperaturze 175ºC. Ciastka powinny być błyszczące i popękane na zewnątrz, miękkie w środku. Studzić na kratce. Nie zrażajcie się tym, że ciastka będą mięciutkie i będą sprawiały wrażenie niedopieczonych - wystygną i złapią właściwą konsystencję. Nie dopiekajcie ich dłużej, bo wyjdą twarde :-)SMACZNEGO! :-)