SUPERPRZEPIS

Spichlerz wiewiórki - deserek

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Spichlerz wiewiórki - deserek Więcej zdjęć (2)

Bardzo fajny deser nie tylko dla dzieci. Nazwa od nagromadzonych w deserze orzechów. Polecam, bo szybko i smacznie .

Składniki:

Spichlerz wiewiórki - deserek

 

Sposób przygotowania:

Spichlerz wiewiórki - deserek
1 i 1,5 szklanki zagotować z cukrem i cukrem waniliowym oraz masłem W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka intensywnie mieszając. tak , aby otrzymać gęsty budyń. Ściągamy z palnika 2 Budyń mieszamy z pokruszonymi orzechami zostawiając część orzechów do posypania góry. 3 W tortownicy o średnicy 18 cm układamy warstwy 1 biszkopty 2 budyń 3 biszkopty 4 budyń 5 biszkopty 6 budyń.  Wierzch naszego deseru posypać rodzynkami i orzechami. Deser schłodzić.  
Spichlerz wiewiórki - deserek
Spichlerz wiewiórki

Tagi:

biszkopt