krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Strogono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Strogono

Składniki:

Strogono

 

  • 30 dkg mięsa z rosołu
  • duża cebula
  • 1 dkg mąki
  • 5 dkg smalcu
  • sól, pieprz,
  • 5 dkg konserwy pomidorowej lub 1 kostka bulionowa

Sposób przygotowania:

Strogono
Mięso z rosołu pokrajać na cienkie paski Na smalcu zrumienić cienko pokrajane cebule, posypać mąką, rozprowadzić szklanką wody, dodać konserwy pomidorowej, zagotować razem, osollć do smaku, odrobinę popieprzyć. W ten obfity sos włożyć mięso i raz tylko zagotować. Podawać natychmiast, aby nie stwardniało. Do tego kartofle z wody albo tłuczone. W braku konserwy pomidorowej rozpuścić w wodzie kostkę bulionową.

Tagi:

mięso