kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Suflet czekolada

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mleko zagotuj z czekoladą i cukrem trzcinowym , w drugim garnuszku roztop masło i wymieszaj na jednolitą mase z maka

Suflet czekolada

Składniki:

Suflet czekolada

 

  • mleko 1 szklanka
  • czekolada 1 tabliczka gorzka lub mleczna
  • 5 łyżek masła
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 1,5 łyżki cukru pudru+ 1 łyżka cukru pudru do posypania
  • 3 jajka
  • 1 łyżką cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

Suflet czekolada
pszenną. Wlej teraz masę czekoladową do masła i mieszaj szybko by nie powstały grudki - zagotuj, odstaw do lekkiego przestudzenia. Następnie wbij żółtka i wymieszaj. Ubij białka na sztywno i wsyp cukier puder - jeszcze chwilę ubijaj do uzyskania delikatnej piany. Wymieszaj delikatnie z masą i przelej do wysmarowanych tłuszczem kokilek. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C termoobieg ok 20-30 minut, po upieczeniu pozostaw jeszcze chwilę w piekarniku. Podawaj suflet posypany cukrem pudrem. (porcja na 6 kokilek)