Sposób przygotowania:
Suflet czekoladowy
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Foremki wewnątrz smarujemy masłem i posypujemy cukrem pudrem. Do rondelka wkładamy czekolade,wlewamy mleko i na malutkim ogniu doprowadzamy czekoladę rozpuszczamy,dobrze mieszamy. Oddzielamy białka od żółtek.Żółtka ubijamy z jedną łyżką cukru do białosci.Z drugą łyżką cukru ubijamy białka,tak by powstała sztywna piana.Delikatnie,mieszajac łyżką,łączymy białka z żółtkami. Następnie dodajemy rozpuszczona czekoladę,bardzo delikatnie mieszamy.Masę jajeczno -czekoladową wlewamy do foremek i wstawiamy do gorącego piekarnika,pieczemy przez 20 minut(nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia!!!) Z podanych składnikow wyszly 4 sufflety.Foremki które posiadam sa standardowej wielkosci. Sufflet bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)
msewka
Smakowita
anemon
Netka
gosiczek821