Sposób przygotowania:
Suflet Smaki Afryki
Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek Zółtka utrzeć z cukrem, kakao, cynamonem, kawą, kardamonem i dodać łyżkę śmietany. Białka ubić na sztywną pianę, następnie połączyć z powstałą masą żółtkową, dodać mąkę, budyń, proszek do pieczenia i ocet. Cały czas mieszać i dodawać pokruszone chipsy bananowe. Wylać powstałą masę na dobrze rozgrzaną patelnię a następnie obsmażać z obu stron pod przykryciem uważając coby się nie przypaliło.Przygotować sos: Zmieszać śmietanę z kawą, dodać chilli i dobrze wymieszać. Suflet wyłożyć na talerz i jeszce gorący polać sosem a następnie obsypać startą czekoladą. Można udekorować bananami kandyzowanymi lub też świeżymi plasterkami bananów. Smacznego! :)
Gość
marietta