Sposób przygotowania:
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
1. Kapustę białą i czerwoną ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno szatkujemy. Solimy i odstawiamy na około 15 min., aż zmięknie. Następnie odsączamy nadmiar wody z kapusty.
2. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cebulę kroimy w cienkie piórka.
4. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy, octu jabłkowego i cukru.
5. Do miseczki przekładamy kapustę białą, czerwoną, startą marchewkę oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
6. Dodajemy sos i wszystko mieszamy. Ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
7. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przeniknęły i podajmy jako surówkę do obiadu.
2. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cebulę kroimy w cienkie piórka.
4. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy, octu jabłkowego i cukru.
5. Do miseczki przekładamy kapustę białą, czerwoną, startą marchewkę oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
6. Dodajemy sos i wszystko mieszamy. Ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
7. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przeniknęły i podajmy jako surówkę do obiadu.