Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 261]

Surówka z kapusty białej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszna surówka z kapusty białej - młodej z dodatkiem czerwonej cebuli oraz winnych jabłek, wymieszana z sosem jogurtowym.

Surówka z kapusty białej

Składniki:

Surówka z kapusty białej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty białej
Kapustę młodą i cebulę czerwoną oczyścić, poszatkować. Jabłka obrać, opłukać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać z kapustą, i wstawić ją do lodówki na co najmniej 30 min.

Tagi:

surówki