Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty białej
Kapustę białą obrać z wierzchnich, brzydkich liści następnie drobno poszatkować.
Do kapusty zetrzeć na drobnych oczkach ,obrane,opłukane marchewki oraz opłukany pokrojony w prążki por.
Wszystkie składniki przełożyć do większej miski, dodać sól i pieprz, następnie skropić sokiem z cytryny, dodać octu jabłkowego i cukier.
Całość dokładnie wymieszać ugniatając.
Na koniec dodać oliwę i ponownie wymieszać.
Podawać do obiadu.
Do kapusty zetrzeć na drobnych oczkach ,obrane,opłukane marchewki oraz opłukany pokrojony w prążki por.
Wszystkie składniki przełożyć do większej miski, dodać sól i pieprz, następnie skropić sokiem z cytryny, dodać octu jabłkowego i cukier.
Całość dokładnie wymieszać ugniatając.
Na koniec dodać oliwę i ponownie wymieszać.
Podawać do obiadu.
gusia1000