Sposób przygotowania:
Strogonow drobiowyETAP 1:
1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na patelni.
2. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle w garnku. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy wszystko około 7-10 min.
3. Podsmażone mięso z kurczaka dodajemy do pieczarek i cebuli i mieszamy razem.
4. Dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy papryką ostrą i słodką w proszku.
ETAP 2:
5. Zalewamy gorącym bulionem oraz dodajemy passate pomidorową i łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
6. Mieszamy wszystkie składniki w garnku, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy wszystko pod przykryciem około 10-15 min.
7. Opcjonalnie dodajemy 1-2 łyżki śmietany na koniec gotowania.
8. Podajmy z posiekaną pietruszką i pieczywem.
mocsłodkości
edyta337
Dziękuję bardzo za miły komentarz ;)