Milycooking

Milycooking

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Placki ziemniaczane z dynią i konfiturą z żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś dzień placków ziemniaczanych więc zapraszam na moją propozycję ich wykonania z niestandardowymi dodatkami.

Placki ziemniaczane z dynią i konfiturą z żurawiny

Składniki:

Placki ziemniaczane z dynią i konfiturą z żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z dynią i konfiturą z żurawiny

#1

Ziemniaki, dynię i cebulę myjemy i obieramy. Następnie ścieramy je na tarce: ziemniaki i dynię na średnich oczkach a cebulę na małych. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy ( można odcisnąć nadmiar wody).

#2

Do uzyskanej masy dodajemy jajka, obie mąki, sól i pieprz. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy i możemy zaczynać smażenie na patelni z rozgrzanym olejem.

#3 Konfitura z żurawiny

Żurawinę płuczemy pod wodą, wrzucamy do garnka dodajemy cukier i wodę razem wszystko gotujemy na średnim ogniu gdy żurawina zacznie pękać i puszczać sok zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Smacznego !!