Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki, prosty sposób na przygotowanie surówki do dania mięsnego. Surówka z kapusty z dodatkiem jabłka i cebulki, które podkreślają walory smakowe.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 400 g kapusty pekińskiej
  • 1 cebula czerwona
  • 1 dużo jabłko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 140 g kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej

I

1. Cebulę obieram, drobno kroję. Kapustę oraz jabłko ze skórką, bez gniazda nasiennego, ścieram na tarce o dużych oczkach.
2. Do warzyw dodaję kukurydzę odlaną z zalewy, wlewam oliwę, ocet, wsypuję cukier, sól, pieprz i dokładnie mieszam.
3. Surówka z kapusty pekińskiej podaję, jako dodatek do dania głównego.
4. Smacznego.