EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 238]

Surówka do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna, szybka surówka do obiadu. Pasuje do każdego rodzaju podawanego mięsa. Lekka i bogata w witaminy.

Surówka do obiadu

Składniki:

Surówka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu

ETAP 1:

Surówka do obiadu
warzywa i owoce ułożone twórczo przez dziecko

Podane składniki myjemy i obieramy.

ETAP 2:

Surówka do obiadu
kapusta poszatkowana, doprawiona solą i sokiem z cytryny

Kapustę pekińska szatkujemy następnie solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na 20 minut do lodówki.

ETAP 3:

Por kroimy cienko. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne również ścieramy na tarce o grubych oczkach.

ETAP 4:

Surówka do obiadu
wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i oprawiamy solą i pieprzem.