Sposób przygotowania:
Surówka czerwonej kapusty
Czerwoną kapustę średniej wielkości dość drobno pokroić do miski, dodać pokrojoną cebulę w kostkę, wlać do zakrycia kapusty wrzącej wody z czajnika, wymieszać i zostawić na 10 minut.
Po tym czasie kapustę z miski odlać na durszlak aby woda dobrze odciekła i wsypać z powrotem do czystej miski.
Do kapusty wsypać cukier, sól, pieprz mielony czarny, cynamon, wlać olej rzepakowy, ocet winny i wszystko dokładnie wymieszać.
Odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły i można surówkę jeść.
Po tym czasie kapustę z miski odlać na durszlak aby woda dobrze odciekła i wsypać z powrotem do czystej miski.
Do kapusty wsypać cukier, sól, pieprz mielony czarny, cynamon, wlać olej rzepakowy, ocet winny i wszystko dokładnie wymieszać.
Odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły i można surówkę jeść.