Sposób przygotowania:
Surówka do obiadu i nie tylko
Kapustę białą oczyścić, pokroić w ćwiartki , a następnie drobniutko poszatkować. Włożyć do miski lekko zasolić i odstawić na 30 minut, po czym odcisnąć sok.
Do kapusty dodać pokrojony w półplasterki por i startą na tarce (grube oczka) marchewkę. Całość wymieszać, doprawić pieprzem i solą oraz octem i cukrem. Dodać majonez i ponownie wymieszać do połączenia wszystkich składników.
Smak surówki ma być słodko - kwaśny.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki i udekorować według uznania.
Smacznego.
Do kapusty dodać pokrojony w półplasterki por i startą na tarce (grube oczka) marchewkę. Całość wymieszać, doprawić pieprzem i solą oraz octem i cukrem. Dodać majonez i ponownie wymieszać do połączenia wszystkich składników.
Smak surówki ma być słodko - kwaśny.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki i udekorować według uznania.
Smacznego.