Sposób przygotowania:
Surówka z ogórków i rzodkiewki
Ogórki obrać, pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie lekko odcisnąć z nadmiaru soku.
Czosnek obrać i drobno posiekać.Połowę posiekanego czosnku wymieszać z sałatką, a połowę dodać do jogurtu. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Miętę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.
Jogurt naturalny roztrzepać, dodać posiekany czosnek. Sałatkę ułożyć na półmisku i polać sosem z jogurtu.
Udekorować miętą oraz posiekanym szczypiorkiem.
Czosnek obrać i drobno posiekać.Połowę posiekanego czosnku wymieszać z sałatką, a połowę dodać do jogurtu. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Miętę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.
Jogurt naturalny roztrzepać, dodać posiekany czosnek. Sałatkę ułożyć na półmisku i polać sosem z jogurtu.
Udekorować miętą oraz posiekanym szczypiorkiem.