Sposób przygotowania:
Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka
Marchew, młode kalarepki oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Skrapiamy warzywa sokiem z cytryny.
Dodajemy majonez, jogurt naturalny, musztardę oraz cukier. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Doprawiamy surówkę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz szczyptą soli.
Skrapiamy warzywa sokiem z cytryny.
Dodajemy majonez, jogurt naturalny, musztardę oraz cukier. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Doprawiamy surówkę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz szczyptą soli.
![Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-marchewki-i-jablka-584297.jpg)
![Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-marchewki-i-jablka-584298.jpg)
![Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-marchewki-i-jablka-584299.jpg)
![Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-marchewki-i-jablka-584300.jpg)
robaczek