Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka kapusty do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Majonez w surówce można zamienić na jogurt naturalny.

Surówka kapusty do obiadu

Składniki:

Surówka kapusty do obiadu

 

  • 1/4 małej kapusty pekińskiej
  • 1/4 kapusty czerwonej
  • 1/2 szkl kukurydzy
  • 4 cebule dymki ze szczypiorem
  • 1/2 papryki
  • 8-10 pomidorów koktajlowych
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • przyprawa curry do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka kapusty do obiadu
Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Cebulkę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidorki pokroić na połowy. Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Kukurydzę wlać na sito i osączyć. Wszystkie składniki surówki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i przyprawą curry, wymieszać.