2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Surówka obiadowa z kapusty i paryki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka obiadowa ze świeżej kapusty z dodatkiem papryki, uświetni każde danie mięsne. Polecam!

Surówka obiadowa z kapusty i paryki

Składniki:

Surówka obiadowa z kapusty i paryki

 

  • 1/2 główki świeżej kapusty
  • 1 papryka
  • 1 cebula czerwona
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 pora
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Szczypta pieprzu
  • 2 łyżki greckiego jogurtu
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z kapusty i paryki

ETAP 1:

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Tak samo pora. Wymieszać z kapustą, dodać pokrojoną drobno paprykę oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać jogurt wymieszany z majonezem. Całość dobrze wymieszać.

Odstawić na 30 minut do lodówki aby smaki się przegryzły i podawać.

Smacznego!