Sposób przygotowania:
Burger ze świeżą surówką i stripsami drobiowymi
Surówka:
Kapustę i sałatę lodową drobno pokroić, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę. Warzywa przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez, musztardę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać, odstawić do lodówki na czas przygotowywania burgera.
Stripsy z kurczaka:
Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodka i odrobiną chili. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju z obu stron.
Bułkę przekroić, podpiec w piekarniki, posmarować keczupem, ułożyć trochę surówki, następnie kurczaka i znów trochę surówki, polać keczupem. Przykryć drugą częścią bułki.
Kapustę i sałatę lodową drobno pokroić, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę. Warzywa przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez, musztardę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać, odstawić do lodówki na czas przygotowywania burgera.
Stripsy z kurczaka:
Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodka i odrobiną chili. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju z obu stron.
Bułkę przekroić, podpiec w piekarniki, posmarować keczupem, ułożyć trochę surówki, następnie kurczaka i znów trochę surówki, polać keczupem. Przykryć drugą częścią bułki.