AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kolorowej papryki.

Surówka paprykowa

Składniki:

Surówka paprykowa

 

  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2-3 cebule
  • 3-4 łyżki oleju
  • niecała łyżeczka octu
  • natka pietruszki
  • sól, cukier.

Sposób przygotowania:

Surówka paprykowa
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na cienkie paseczki. Cebulę rozkroić na ćwiartki, a następnie na cienkie plasterki. Przygotować zaprawę z oleju, octu, soli i cukru. Dobrze wymieszać paprykę z cebulą i zaprawą. Posypać drobno skrojoną natką pietruszki. Jest jeszcze papryka w kolorze fioletowym, ale od 2-3 lat nie widziałam jej w sprzedaży. Ciekawsza by ta surówka była, gdyby jej jeszcze dodać :((
SMACZNEGO :)

Tagi:

papryka