anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówki można robić na tysiące sposobów ją lubię wszystkie a zwłaszcza z kapusty. Polecam do obiadu.

Surówka w sosie chrzanowym

Składniki:

Surówka w sosie chrzanowym

 

  • 1 kg białej kapusty
  • 1/2 pora
  • sól
  • cukier
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • cytryna 1/2 szt.
  • majonez 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Surówka w sosie chrzanowym
Kapustę oczyścić, i bardzo drobno poszatkować. Por pokroić drobno i sparzyć wrzątkiem i schłodzić. Por dodać do kapusty, przyprawić solą i cukrem. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Majonez wymieszać dokładnie z chrzanem tartym. Dodać to surówki i dokładnie wieszać przed podaniem koniecznie odstawić na 1 godzinę aby składniki przeszły sosem. 

Tagi:

tarta