kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Surówka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nieskomplikowana, szybka i bardzo zdrowa wiosenna sałatka. Kusi kolorem i przepysznym połączeniem smaków.

Surówka wiosenna

Składniki:

Surówka wiosenna

 

  • ½ główki białej kapusty
  • Pęczek rzodkiewki
  • Średnia cukinia
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 100g sera lazur
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • Sos sałatkowy z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna
Kapustę szatkujemy w jak najcieńsze plasterki. Możemy użyć do tej czynności robota kuchennego Cukinie kroimy w słupku a rzodkiewki w ćwiartki. Z natki pietruszki obrywamy listki. Ser lazur kroimy w małą kostkę. Z wody, oliwy i sosu przygotowujemy dresing. Całość mieszamy. Dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem.