Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty z żurawiną
Jedną czwartą część kapusty poszatkować i nasolić. Kiedy zmięknie dodać dwie łyżki oleju rzepakowego. Obrać marchewkę i soczyste, kwaskowe jabłka, zetrzeć wszystko na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obrać z łupin i pokroić w dość drobną kostkę. Dwie łyżki suszonej żurawiny dodać do reszty składników.
Wszystko wymieszać razem i doprawić do smaku.
Wszystko wymieszać razem i doprawić do smaku.
![Surówka z kapusty z żurawiną Surówka z kapusty z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-zurawina-596537.jpg)
![Surówka z kapusty z żurawiną Surówka z kapusty z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-zurawina-596538.jpg)
![Surówka z kapusty z żurawiną Surówka z kapusty z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-zurawina-596539.jpg)
![Surówka z kapusty z żurawiną Surówka z kapusty z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-zurawina-596540.jpg)
![Surówka z kapusty z żurawiną Surówka z kapusty z żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-zurawina-596541.jpg)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki