2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciekawe połączenie smaku polecam do pieczonego mięska...

Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką

 

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko kwaśne
  • 1/2 sztuki pora
  • 2 marchewki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1łyzeczka octu winnego cytrynowego
  • sól morska młynek do smaku
  • pieprz kolorowy z młynka do smaku
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką
Kapustę pekińską i por umyć posiekać nożem ,marchewkę i jabłko oskrobać ,zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Włożyć wszystkie warzywa do miski ,wlać ocet winny oraz oliwę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz cukrem ,wymieszać na koniec dołożyć majonez.Przed podaniem schłodzić w lodówce. Pyszna lekka sałatka.
Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką
szykujemy warzywa do surówki marchew skrobiemy
Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką
kapustę pekińską sztkujemy nożem przekładamy do miski
Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką
por kroimy na pół krążki reszte warzyw trzemy na tarce
Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką
dokładamy przyprawy majonez i mieszamy sałatkę do połączenia składników