renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Surówka z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smak tej surówki urozmaiciłam bakaliami - suszona żurawiną i słupkami migdałowymi. Polecam - powstał intrygujący smak.

Surówka z bakaliami

Składniki:

Surówka z bakaliami

 

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 2 łodygi selera
  • 1 jabłko
  • 2 marchewki
  • pół pora
  • sól, pieprz do smaku
  • garść żurawiny suszonej
  • 2 łyżki słupków migdałowych
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Surówka z bakaliami

Etap 1

Surówka z bakaliami
Kapuste pekińska drobno poszatkować nożem.

Umytą i osuszona kapustę pekińską poszatkować.

Etap 2

Surówka z bakaliami
Umyc łodygi selera i dodać pokrojonego w plasterki do kapusty.

Łodygi selera pokroić w drobne plasterki, dodać do kapusty.

Etap 3

Surówka z bakaliami
Umytego pora pokroić w krążki, dodać do reszty składników.

Pora pokroić w krążki.

Etap 4

Surówka z bakaliami
Dodać startą marchewkę i jabłko, doprawić i wymieszać.

Następnie dodać jabłko i marchewkę starte na tarce, doprawić sola i pieprzem i wymieszać z jogurtem grecki.

Etap 5

Surówka z bakaliami
Dodać bakalie, wymieszać wszystko razem i posypać po wierzchu koperkiem.

Na koniec dodać żurawinę suszoną, migdały w słupkach, wymieszać , przed podaniem posypać koperkiem.