bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, brzoskwiń i rodzynek, ostry sos doskonale się komponuje z słodkimi owocami. Świetnie pasuje do drobiu.

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

 

  • Mała kapusta pekińska
  • 5 brzoskwiń z syropu
  • 100 gram rodzynek
  • Sos:
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 0,5 łyżeczki curry
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze plasterki.

Rodzynki przekładamy do miseczki, sparzamy gorącą wodą, odsączamy, dodajemy do surówki. Składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy do surówki.

Wszystko razem mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę.

Tagi:

kapusta