agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Surówka z kapusty i kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, która idealnie pasuje do mielonych kotletów, schabowego lub kiełbaski na gorąco.

Surówka z kapusty i kiszonych ogórków

Składniki:

Surówka z kapusty i kiszonych ogórków

 

  • 20 dag kapusty pekińskiej,
  • 1 marchewka,
  • 1 jabłko,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól, cukier, musztarda

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i kiszonych ogórków
Kapustę drobno posiekać. Marchew umyć, oskrobać zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Jabłka obrać i również zetrzeć na tarce. Ogórek pokroić w drobna kostkę.

Do oleju dodać łyżkę przegotowanej wody i przyprawić sos na ostro musztardą, solą, szczyptą cukru.

Sosem polać nim składniki surówki i dokładnie wymieszać.

Tagi:

surówka