izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna, szybka w przygotowaniu surówka. Nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub ryb.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1 szt. średnia główka kapusty białej
  • 1 szt. średnia cebula biała
  • 2 szt. marchewki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 2 -3 łyżki majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Smaczna, szybka w przygotowaniu surówka. Nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub ryb.Kapustę umyj, oczyść, poszatkuj, włóż do miski, posól. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce. Do miski z kapustą włóż cebulę i marchewkę, dodaj olej, cukier, majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą.

Tagi:

kapusta