iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z buraczków z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna sałatka z gotowanych buraczków z dodatkiem orzechów, tymianku i rozmarynu . Polecam do obiadu .

Surówka z buraczków z tymiankiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z buraczków z tymiankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z buraczków z tymiankiem
Orzechy włoskie siekamy dużym nożem .Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny octu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zimne buraki ścieramy na tarce jarzynowej duże oczka. Chłodzimy. Posiekane orzechy dodajemy do buraczków . Buraczki solimy do smaku. Dodajemy odrobinę octu winnego i cukru. Mieszamy buraki mają być słodko kwaśne. Dodajemy pieprz do smaku. Następnie dodajemy olej i wszystko razem mieszamy. Tymianek i rozmaryn rozcieramy w ręce i dodajemy do sałatki. Mieszamy i chłodzimy. Podajemy do obiadu .
Surówka z buraczków z tymiankiem
Orzechy włoskie siekamy drobno i dodajemy do buraczków

Tagi:

buraki