halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Surówka z czarnej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejny mój przepis na surówkę.

Surówka z czarnej rzodkwi

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi

 

  • rzodkiew czarna duża 1 sztuka
  • marchewka 1 sztuka
  • jabłko 1 sztuka
  • śmietana 120 ml
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi
Obraną rzodkiew , jabłko , marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Skropić sokiem z cytryny , doprawić do smaku , dodać natkę pietruszki oraz śmietanę , wymieszać.