paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z czerwoną kapustą i papryką. Do smaku ocet balsamiczny, całość posypana orzechami nerkowca.

 Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca

 

  • kapusta czerwona 1/2 sztuki
  • sos sojowy do smaku
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • ocet balsamiczny do smaku
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • orzechy nerkowca 3/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca
Poszatkowaną czerwoną kapustę ubić ręką, dodać ocet balsamiczny i sos sojowy, sól oraz cukier do smaku, wymieszać i odstawić n a10 minut, po tym czasie ponownie przemieszać. Czynność tą powtórzyć jeszcze 2-3 razy tak aby kapusta dobrze zmiękła. Paprykę opłukać i osuszyć, pokroić w paski lub kostkę i dodać do kapusty wymieszać. Odstawić na 10 minut Orzechy nerkowca grubo posiekać i posypać nimi surówkę przed podaniem.
 Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca
Poszatkowaną czerwoną kapustę ubić ręką, dodać ocet balsamiczny i sos sojowy, sól oraz cukier do smaku, wymieszać i odstawić n a10 minut,
 Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca
Paprykę opłukać i osuszyć, pokroić w paski lub kostkę i dodać do kapusty wymieszać.

Tagi:

sosy kapusta