AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z czerwonej kapusty na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z czerwonej kapusty w wersji na ostro.

Surówka z czerwonej kapusty na ostro

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty na ostro

 

  • pół małej czerwonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia jasna cebula
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 3-5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz
  • cukier
  • oliwa.

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty na ostro
Kapustę czerwoną drobno poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę jasną i czerwoną można drobniutko pokroić lub też zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki surówki wymieszać w misce, dodać przyprawy i skropić oliwą. Zamiast oliwy można dodać kilka łyżek majonezu. Surówka wychodzi bardzo ostra, można zrobić łagodniejszą- dodając mniej czosnku lub wcale. Doskonała do pieczonego mięsa. SMACZNEGO :)

Tagi:

kapusta