gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 815]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak naprawdę to pierwszy raz robiłam czerwoną kapustę kiszoną i oczywiście wcześniej nigdy nie jadłam. Surówka była pyszna.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 50 dkg czerwonej kapusty kiszonej
  • 1 cebula biała
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • 1 łyżeczka stewii
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną dajemy do miski zalewamy wrzątkiem i tak zostawiamy na pięć minut.

Kapustę odsączamy na sitku odciskamy najlepiej z wody w ręce.

Jeżeli trzeba to kapustę kroimy drobno.

Cebulę kroimy w kostkę szklimy na oleju.

Do kapusty dodajemy cebulę, dodajemy starte jabłko i marchewkę.

Do kapusty dodajemy przyprawy sól,pieprz kminek, stewię mieszamy.

Surówkę odstawiamy aby smaki się przegryzły.



POLECAM!!!!
Surówka z czerwonej kapusty
Suróweczkę podałam do odiadu do ziemniaków i wątróbki