gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 867]

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i cebuli z dodatkiem pikantnego oleju. Idealnie pasuje do dania obiadowego.

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i cebuli

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i cebuli

 

  • Pół główki małej czerwonej kapusty,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka suszonej pietruszki,
  • olej chilli,

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i cebuli
Czerwoną kapustę trzemy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy przyprawy i zioła. Polewamy olejem chilli.

Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z dowolnymi mięsami i ziemniakami lub makaronami.

Smacznego.