Sposób przygotowania:
Kawa ze „złotym” mlekiem z kurkumą i cynamonem
Mleko wlewamy do rondelka dodajemy do niego kurkumę, cynamon, kardamon i imbir i podgrzewamy je na wolnym ogniu – pilnując by się nie zagotowało.
Zagrzane mleko ubijamy spieniaczką do mleka (lub przelewamy je do słoika i potrząsamy nim energicznie aż do momentu uzyskania mlecznej pianki).
Espresso przelewamy do 2 filiżanek i uzupełniamy je „złotym” spienionym mlekiem, posypujemy cynamonem i serwujemy, na zdrowie ; )
Zagrzane mleko ubijamy spieniaczką do mleka (lub przelewamy je do słoika i potrząsamy nim energicznie aż do momentu uzyskania mlecznej pianki).
Espresso przelewamy do 2 filiżanek i uzupełniamy je „złotym” spienionym mlekiem, posypujemy cynamonem i serwujemy, na zdrowie ; )