gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Surówka z czerwonej kapusty i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowaną surówkę z czerwonej kapusty i papryki podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest smaczna.

Surówka z czerwonej kapusty i papryki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i papryki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i papryki
Czerwoną kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Obie papryki (które wcześniej myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne) kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty.

Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przekładamy do ozdobnej miski.
Surówka z czerwonej kapusty i papryki
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.
Surówka z czerwonej kapusty i papryki
Pokrojone w kostkę papryki dodajemy do kapusty.