Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką oraz natką pietruszki jest smaczna i zdrowa. Jest fajnym dodatkiem do drugiego dania.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować. Posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut, potem odcisnąć powstały sok. Jabłko zetrzeć na grubych oczkach, dodać do kapusty.

Dodać pokrojoną cebulkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Skropić olejem i sokiem z cytryny.

Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki surówki wymieszać.

Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką
Kapustę poszatkować posolić i odstawić na kilkanaście minut.
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką
Jabłko zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty.
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką
Dodać natkę pietruszki oraz pokrojoną cebulę.
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką
Surówkę skropić olej i sokiem z cytryny oraz przyprawić.