Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować. Posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut, potem odcisnąć powstały sok. Jabłko zetrzeć na grubych oczkach, dodać do kapusty.
Dodać pokrojoną cebulkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Skropić olejem i sokiem z cytryny.
Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki surówki wymieszać.
Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Dodać pokrojoną cebulkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Skropić olejem i sokiem z cytryny.
Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki surówki wymieszać.
Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-jablkiem-i-cebulka-436839.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-jablkiem-i-cebulka-436840.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-jablkiem-i-cebulka-436841.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-jablkiem-i-cebulka-436842.jpg)