lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszną czerwną surówkę z czerwonej kapusty można zjeść zaraz po zrobieniu lub za pasteryzować do słoika.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Oczyszczoną kapustę poszatkować i gotować przez 10 minut w posolonej wodzie. Cukier i ocet dodać pod koniec gotowania. Wszystko razem zamieszać i chwilkę jeszcze pogotować. Kapustę odcedzić. Cebulę i jabłko obrać, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Jabłko i cebulę dodać do odcedzonej kapusty. Doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, sokiem z cytryny oraz nalać parę łyżek oliwy.