Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu i prosta surówka do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 sztuka czerwona kapusta,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1 łyżka sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Czerwoną kapustę drobniutko poszatkować. Następnie wymieszać ją z oliwą. Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem wedle uważania. Na koniec skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać przed podaniem.

Tagi:

kapusta