Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną przekroić na pół. Umyć i drobno pokroić. Przełożyć do miski, posolić i włożyć do lodówki na około pół godziny.
Cebulę obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jabłka również obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało. Kapustę, cebulę i jabłko połączyć razem.
Dodać sól i pieprz do smaku oraz oliwę.
Dobrze wymieszać.
Cebulę obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jabłka również obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało. Kapustę, cebulę i jabłko połączyć razem.
Dodać sól i pieprz do smaku oraz oliwę.
Dobrze wymieszać.