-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomimo tego, iż w sklepach pełno świeżych warzyw na surówki moją uwagę przykuła czerwona kapusta. Mała, błyszcząca aż sama prosiła się, żeby ją zabrać do domu. No więc zabrałam. Zrobiłam szybką, bardzo dobrą i chrupiącą surówkę. Pycha. Polecam!

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • pół główki małej czerwonej kapusty
  • 2 soczyste jabłka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną przekroić na pół. Umyć i drobno pokroić. Przełożyć do miski, posolić i włożyć do lodówki na około pół godziny.

Cebulę obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jabłka również obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało. Kapustę, cebulę i jabłko połączyć razem.

Dodać sól i pieprz do smaku oraz oliwę.

Dobrze wymieszać.
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną przekroić na pół,umyć i pokroić.
Surówka z czerwonej kapusty
Cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Surówka z czerwonej kapusty
Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej.
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę, cebulę i jabłko połączyć razem.Dodać sól i pieprz oraz oliwe.Wymieszać.