Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć.
Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Jabłko, marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Jabłko, marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.