Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka ze świeżych warzyw i owoców jest smaczna i zdrowa. To wspaniały dodatek do dań z pieczonym mięsem.

Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć.

Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Jabłko, marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. 
Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi
Startą na tarce kapustę wymieszać z solą, odcisnąć.
Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi
Kiszone ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
Surówka z kapusty, marchewki i rzodkwi
Obrane i starte jabłko skropić sokiem z cytryny.