lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To świetny dodatek nie tylko do obiadu ale także do dan z grilla. Jest intensywna w smaku ale my takie surówki lubimy.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • Pół czerwonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki octu winnego
  • Sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę drobno kroimy nożem lub szatkujemy. 
Wrzucamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.

Dokładamy do kapusty. 

Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę.

Dorzucamy do surówki i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz octem winnym.

Mieszamy wszystko dokładnie i na koniec dodajemy majonez. 

Ponownie dokładnie mieszamy i gotowe.