Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty i rzodkiewkiETAP 1:
Białą kapustę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić i odstawić na kilkanaście minut. Rzodkiewki zetrzeć również na tarce na grubych oczkach i dodać do kapusty. Cebulę drobno posiekać i dodać do reszty składników.
Dodać koperek, olej, ocet balsamiczny i sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Podawać od razu po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce.
![Surówka z kapusty i rzodkiewki Surówka z kapusty i rzodkiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-rzodkiewki-557356.jpg)
![Surówka z kapusty i rzodkiewki Surówka z kapusty i rzodkiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-rzodkiewki-557357.jpg)
![Surówka z kapusty i rzodkiewki Surówka z kapusty i rzodkiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-rzodkiewki-557358.jpg)
![Surówka z kapusty i rzodkiewki Surówka z kapusty i rzodkiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-rzodkiewki-557359.jpg)