Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami
Czerwoną kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy do niej szczyptę soli i cukru i wyciskamy ją w rękach aby puściła sok. Dodajemy do niej pokrojone w zapałkę jabłko (można też zetrzeć je na tarce o grubych oczkach ) i przesiekane orzechy pistacjowe.
Surówkę skrapiamy oliwą, dodajemy do niej wyciśnięty sok z pomarańczy i doprawiamy do smaku solą i cukrem – odstawiamy aby smaki się przegryzły.
Surówkę skrapiamy oliwą, dodajemy do niej wyciśnięty sok z pomarańczy i doprawiamy do smaku solą i cukrem – odstawiamy aby smaki się przegryzły.
![Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-pistacjami-446685.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-pistacjami-446687.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-pistacjami-446688.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami Surówka z czerwonej kapusty z pistacjami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-pistacjami-446689.jpg)