WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1567]

Surówka z kapusty z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna surówka obiadowa z białej kapusty z porem, jabłkiem i kukurydzą konserwowa. Pasuje do większości dań obiadowych.

Surówka z kapusty z kukurydzą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka z kapusty z kukurydzą

 

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 jabłko
  • Kawałek pora
  • 0,5 małej cebuli
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • Szczypta cukru
  • Sól, pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z kukurydzą

ETAP 1:

Białą kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić i odstawić na kilkanaście minut. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pora drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Wszystkie wymienione składniki wrzucić do miski. Dodać koperek, sok z cytryny lub ocet, cukier i olej.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki.

Podawać schłodzoną jako dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty z kukurydzą
Wszystkie składniki surówki wymieszane z przyprawami
Surówka z kapusty z kukurydzą
Koperek i przyprawy dodane do składników surówki
Surówka z kapusty z kukurydzą
Starte na tarce jabłko dodane do pozostałych składników
Surówka z kapusty z kukurydzą
Por i cebula dodane do białej kapusty w misce
Surówka z kapusty z kukurydzą
Starta na tarce biała kapusta