WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1567]

Surówka Colesław

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka Colesław czyli bardzo popularna surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i cebuli, cukru pudru i z sosem majonezowym.

Surówka Colesław Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka Colesław

 

  • 1/8 główki kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka mleka
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka Colesław

ETAP 1:

Kapustę drobno poszatkować i przełożyć na durszlak. Posypać solą i odstawić na kilkanaście minut żeby kapusta zmiękła.

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do kapusty. Cebulę obrać i posiekać. Dodać do kapusty. Do warzyw dosypać cukier puder i pieprz do smaku. Wymieszać.

Majonez wymieszać z mlekiem i dodać do surówki. Wymieszać jeszcze raz.

Schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Podawać jako surówkę do obiadu.

Surówka Colesław
Sos makonezowy wlany do wymieszanej surówki
Surówka Colesław
Marchewka i cukier puder dodane do kapusty
Surówka Colesław
Poszatkowana biała kapusta zasypana solą na durszlaku
Surówka Colesław
Majonez wymieszany z mlekiem w oddzielnym naczyniu