slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 942]

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną i chrupiącą surówkę z młodej kapusty z rzodkiewkami oraz marchewką. Taka wiosenna surówka pasuje jako dodatek do obiadu. Polecam

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

Składniki:

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

 

  • 450 g młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewek
  • marchewka
  • 1 łyżeczka soli, pieprzu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 4 łyżki oleju rydzowego

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Marchewkę oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski.

Marchewkę obieramy i ścieramy razem z rzodkiewkami na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty i mieszamy.

Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i olej oraz mieszamy. Podajemy.

Najlepiej pasuje jako dodatek do obiadu.