paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Surówka z czerwonej kapusty i marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo szybka i smaczna surówka z czerwonej kapusty z marchewką pasuje zarówno do ryb jak i innych mięs

Surówka z czerwonej kapusty i marchwi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i marchwi

 

  • 1/2 główki czerwona kapusta
  • 1-2 sztuki marchew
  • 1 mała sztuka cebula czerwona
  • sól do smaku
  • do smaku cukier trzcinowy
  • 1 łyżka ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i marchwi
Cebulę czerwoną obrać i posiekać. Kapustę poszatkować jak najcieniej dodać do niej cebulkę. Obraną marchew zetrzeć na małych oczkach tarki dodać do kapusty i cebulki. Posolić i wymieszać odstawić aby kapusta stała się krucha. Potem należy dodać cukier trzcinowy i ocet balsamiczny i ponownie wymieszać. Surówkę odstawiamy na około 20 minut od czasu do czasu należy przemieszać całość.
Surówka z czerwonej kapusty i marchwi
Cebulę czerwoną obrać i posiekać. Kapustę poszatkować jak najcieniej dodać do niej cebulkę.
Surówka z czerwonej kapusty i marchwi
Obraną marchew zetrzeć na małych oczkach tarki dodać do kapusty i cebulki. Posolić i wymieszać odstawić aby kapusta stała się krucha.
Surówka z czerwonej kapusty i marchwi
Potem należy dodać cukier trzcinowy i ocet balsamiczny i ponownie wymieszać.