Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2790]

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapustę czerwoną można zastąpić kapustą białą.

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z limonki. Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i pozostawić na chwilę, następnie odcisnąć z powstałego soku. Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.
Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów
Pokrojoną porę można sparzyć wrzącą wodą lub wymieszać z solą i odcisnąć.
Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów
Wszystkie składniki włożyć do salaterki i połaczyć z majonezem.